Selecteer een pagina

Waarom we doen wat we doen

In een wereld vol reclames met supermodellen en topsporters lijken ‘succes’ en  ‘perfectie’ meer en meer de norm. Op social media hebben we het niet over een dreigend ontslag, over niet behaalde diploma’s of over een mislukte relatie. Het plaatje dat we van onszelf hebben, kan of moet altijd beter. En natuurlijk lopen we dan tegen grenzen aan. We maken fouten en zien ‘mislukkingen’. Dat ervaren we niet als ‘fijn’. Sterker nog: angst voor mislukkingen is een van de voornaamste redenen waarom mensen niet meer in beweging komen. Wij zien het als onze opdracht mensen te helpen bij het op een prettige manier realiseren van hun persoonlijke doelen. Of het nu gaat om het succesvol afronden van een studie, om het verminderen van werkstress of om het vinden van meer balans tussen thuis en werk.

Life is an experiment.

Keuzevrijheid

Wij vinden dat iedereen altijd een keuze moet hebben. Tussen of je je in je leven laat leiden (of tegenhouden) door angst óf dat je je laat leiden door nieuwsgierigheid, bijvoorbeeld. Of tussen wanhopen als het een keertje anders loopt dan gepland of glimlachen om jouw dappere poging en vervolgens volle kracht weer vooruit. Kiezen hoe je reageert is gelukkig te leren. Dat is onze missie, dát is waar wij voor staan. Het leven is niets meer – en niets minder – dan een experiment.

 

Ontwikkelingsgerichte benadering ®

Wij coachen volgens de Ontwikkelingsgerichte benadering van dr Rudy Vandamme. Géén starre methodiek, maar een vriendelijke manier om naar een mens in ontwikkeling te kijken en waarbij de activering van zelfsturing voorop staat. Meer weten over deze benadering? Kijk dan op www.ontwikkelingsinstituut.be.